belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

MúzeumokMa 2020: megjelent a múzeumigazgatók számára készült ajánláscsomag

Megjelent a MOKK munkatársakat is bevonó MúzeumokMa 2020 kutatócsoport múzeumigazgatók részére készített ajánláscsomagja.

MúzeumokMa 2020 - Ajánlások a múzeumi munkatársak számára

 

 

A múzeumigazgatók részére megfogalmazott ajánlások figyelembevételét alapvetőnek gondoljuk egy korszerű, együttműködésen alapuló, a szolgáltató értékrendet képviselő muzeális intézmény esetében. Mindazonáltal az, hogy mely javaslatokat képes prioritási listája élére helyezni és a mindennapi munkavégzése során megvalósítani az igazgató, nagyban függ szakmai múltjától, illetve a szakmai munka során megszerzett kompetenciáitól; a munkatársakkal való viszonyától, a szakmai ambícióitól és nem utolsó sorban a fenntartójához való viszonyától. Nem szükséges az ajánláscsomag minden elemét egyéni szinten teljesíteni, azonban az elvárások mentén kialakított értékrend ismert és mértékadó kell, hogy legyen minden vezető számára.

 

Bízunk abban, hogy a kutatás eredményei számos szakmai folyamatot fognak a jövőben segíteni, támogatást nyújtanak a vezetők döntéseihez és iránytűvé válnak a múzeumi szférában dolgozók számára.

Az Ajánlások múzeumigazgatók számára című dokumentum itt tölthető le.