belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Nélkülözhetetlen vezetői készségeket fejlesztünk a MOKK Múzeumi menedzserképzésén

2023 tavaszán is megszervezi a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM MOKK) a hazai múzeumi képzési piacon egyedülálló, és évek óta nagy sikerrel futó Múzeumi menedzserképzés az esélyteremtő köznevelés szolgálatában című továbbképzést. A 120 órás kurzus részét képezi annak a tudásanyagnak az elsajátítása, melynek ismerete a 475/2020. (X. 30.) Korm. rendelet 10.§-a és 13.§ továbbá továbbá a 39/2020. (X. 30.) EMMI rendelet  értelmében ma már jogszabályi elvárás a múzeumi vezetőkkel szemben a kinevezésüktől számított két éven belül. További nyomós érv a képzés elvégzése mellett, hogy a mai kulturális életben nélkülözhetetlen vezetői készségeket fejlesztő, szakképzett tréner által vezetett tréninget is magában foglal.

Nélkülözhetetlen vezetői készségeket fejlesztünk  a MOKK Múzeumi menedzserképzésén

Muzeális intézmények vezetői mellett múzeumi középvezetőknek, továbbá szakmai téren fejlődni kívánó múzeumi szakembereknek, illetve közművelődési, levéltári területen dolgozó munkatársaknak is ajánljuk a március elején induló továbbképzést.

A többségében szentendrei helyszínen, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban zajló továbbképzés résztvevői olyan készségeket, szemléletet és vezetői stílust sajátíthatnak el, amely ma már elengedhetetlen ahhoz, hogy az általuk vezetett intézmények képesek legyenek a változó körülményekhez történő sikeres alkalmazkodásra, az innovációra, a kreativitásra és a vállalkozásra is. A stratégiai gondolkodást, tervezést és projektszemléletet fejlesztő képzés érint olyan, az intézmény működéséhez nélkülözhetetlen további területeket is, mint például az informatika vagy a marketing.

Nagy súllyal szerepel a vezetői készségek mellett a humán erőforrás menedzsment ismeretek fejlesztése is a képzésben. Ennek oka, hogy a munkaerőpiac folyamatos szűkülésével ma már nélkülözhetetlen a múzeumvezetők számára mindaz a tudás, melynek segítségével a jól képzett munkaerő megszerezhető, motiválható és megtartható. A vezetési stratégiák áttekintése mellett gyakorlati segítséget kapnak a résztvevők a médiában történő szereplésükhöz is. Az egyéni vezetői kompetenciák fejlesztésén túl a csapatmunkában és az együttműködésben rejlő lehetőségek bemutatására is sor kerül a képzés során.

A 120 órás továbbképzés moduláris rendszerű, a 2023.03.06-09. illetve 03.20-23. között zajló 60 órás Múzeumvezetési és államháztartási ismeretek című kötelező alapmodullal indul.

Az alapmodul részvételi díja: 199.000 Ft

 

Jelentkezési határidő a kötelező alapmodulra: 2022. február 10.

Bővebb információ az alapmodulról:

https://mokk.skanzen.hu/20220906muzeumvezetesi-es-allamhaztartasi-ismeretek

A 120 órás képzés elvégzését igazoló tanúsítvány megszerzéséhez a 60 órás alapmodul mellett 2 db 30 órás modulra kell jelentkeziük a résztvevőknek.

 

Választható modulok 2023-ban:

  • Területi múzeumok és kisebb múzeumok, muzeális intézmények vezetése: 2023.03.27.- 03.30.,részvételi díj: 80.000 Ft                                      
  • Minőségmenedzsment:  2023.04.17 - 04.20., részvételi díj: 80.000 Ft 
  • Gyűjteménymenedzsment:  2023.05.02-05.05., részvételi díj: 80.000 Ft 

A MOKK lehetőséget biztosít az egyes modulok önálló elvégzésére is, de az adott önálló modul elsajátítását követően csak akkreditációs szám nélküli tanúsítványt áll módunkban kiállítani.

A 120 órás képzésről és a választható modulokról az alábbi linken érhető el további információ:

https://mokk.skanzen.hu/muzeumi-menedzserkepzes-az-eselyteremto-kozneveles-szolgalataban-mm120t

Egy múzeumi képzés, amely jól kamatozik címmel az alábbi linken olvasható beszámolónk a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt fenntartási időszakának keretében legutóbb indított  és nagy sikerrel zárult Múzeumi menedzserképzés az esélyteremtő köznevelés szolgálatában továbbképzés tanúsítványátadó ünnepségéről.

https://mokk.skanzen.hu/20221012egy-muzeumi-kepzes,-amely-jol-kamatozik

 

Nélkülözhetetlen vezetői készségeket fejlesztünk  a MOKK Múzeumi menedzserképzésén