belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában a Budapest Bábszínház kulisszatitkai!

Egy kiállítással és három új osztályfoglalkozással ünnepli a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria a Budapest Bábszínházat.

 

KIÁLLÍTÁS 

MINDEN BÁB! 

A Budapest Bábszínház kulisszatitkai 

Látogatható: március 22. - május 27. 

A 150 éves Budapest 74 éves intézménye a Budapest Bábszínház. Kiállításunk a színház egyedülálló báb- és képzőművészeti gyűjteményéből válogat. A bábok, fotók, plakátok, megtekintésén túl a látogatóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy végig kísérjék egy bábelőadás születését a tervezőasztaltól a színpadig. 

Kurátorok: PALYA Gábor Dávid, VÉGVÁRI Viktória DLA 

További részletek: https://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/minden-bab/  

 

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK 

Ingyenesen kérhető foglalkozások március 29-től a Minden Báb! kiállításhoz 

 

SZÍNHÁZ AZ EGÉSZ VILÁG! 

Ajánlott korosztály: 7-11 éves korosztály 

Milyen a bábok belseje? Hogyan tud mozogni Pipp és Polli? Hány műhelyben fordult meg Findusz bábja, mielőtt színpadra lépett? Interaktív, mesés elemekkel tűzdelt foglalkozás várja a kisdiákokat a Budapest Bábszínház MINDEN BÁB! című kiállításán. Bábvarró, világosító, mechanikai műhely, festőműhely fedi fel titkait, és egy árnyjáték-sarokban próbálhatják ki magukat a gyerekek bábszínészként vagy rendezőként. 

További részletek: https://www.deak17galeria.hu/foglalkozasok/szinhaz-az-egesz-vilag/ 

 

BÁBSZÍNHÁZI ABC – A TERVEZŐASZTALTÓL A SZÍNPADIG 

Ajánlott korosztály: 11-14 éves korosztály 

Hogyan születik meg egy színdarab? Hány kéz mozgatja a bábokat? Hogy lehet hunyorítani egy cicabábbal? Mi az a bunraku? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ a diákok az interaktív osztályfoglalkozás keretében. A Budapest Bábszínház kreatív csapatmunkáját bemutató kiállításon közel 150 bábot és számos archív plakátot is láthatunk. 

További részletek: https://www.deak17galeria.hu/foglalkozasok/babszinhazi-abc/ 

 

FORMÁT ÖLTÖTT ABSZTRAKCIÓ 

Ajánlott korosztály: 14-18 éves korosztály  

Miért kapta az Ország Lili Stúdió nevet a Budapest Bábszínház negyedik emeleti előadótere? Az interaktív osztályfoglalkozáson a magyar képzőművészet és bábszínház összefonódása kerül reflektorfénybe, s közben nemcsak az Európai Iskolából induló festőművészeket és az 1950-es ’60-as évek időszakát ismerhetik meg a diákok, hanem a 22.000 darabos bábgyűjteményből készült válogatást, archív plakátokat is, s egyben a „hétemeletnyi” műhelymunka kulisszatitkaira is fény derül. A báb nem korosztály, hanem műfaj. 

További részletek: https://www.deak17galeria.hu/foglalkozasok/format-oltott-absztrakcio/