belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Arany Süni Vándordíj

Mert ami jár, az jár!

 Arany Süni Vándordíj

Mi lenne a Múzeumok Őszi Fesztiváljával egy jövő-menő süni nélkül?!

 

Arany Süni Vándordíj

 

Idén lép 10. évébe a Múzeumok Őszi Fesztiválját 2013 óta fémjelző kedves süni kabala, ennek örömére a fesztivált évről évre koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum —  Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) Arany Süni Vándordíjat alapít, és közös játékra hívja a hazai múzeumokat.

Az elismerést az a múzeum nyerheti el, amely fesztiválos programok szervezésével részt vesz a 2023. szeptember 25. és november 12. között Jövő! Menő! Múzeum! mottóval zajló 18. Múzeumok Őszi Fesztiválján, és vállalja, hogy legalább egy fesztiválos rendezvényéről 2023. szeptember 25. és október 29. között a Múzeumok Őszi Fesztiválja hivatalos Facebook oldalán videófelvétel formájában tudósít, és az Arany Süni Vándordíjért ebben az évben versengő múzeumok közül a legmagasabb számú like-ot éri el a Múzeumok Őszi Fesztiválja Facebook oldalán a posztjának közzétételét követő 48 órán belül.

A videóüzenetek esetében javasoljuk a rövid, max. 1-2 perces kedvcsináló bejelentkezéseket az éppen zajló fesztiválos eseményekről. A rendezvények hangulatát átadó felvételek, szubjektív beszámolók mellett a közreműködőkkel, szervezőkkel és a látogatókkal készített miniinterjúkat is örömmel várjuk az online térben.

A MOKK az itt elérhető online jelentkezési lap kitöltésévével 2023. szeptember 20-ig írásban jelentkező, és ezzel az Arany Süni Vándordíjra nevező múzeumok részére korlátozott időre szóló adminjogot biztosít a Múzeumok Őszi Fesztiválja Facebook oldalához. A fesztiválos rendezvényekről tudósító és a versenyben részt vevő videóposztok elhelyezése a Múzeumok Őszi Fesztiválja Facebook felületén a MOKK-kal előre egyeztetett időpontban és módon történik. A részletekkel kapcsolatban a MOKK munkatársai a jeletkezések lezárulását követően adnak felvilágosítást.

Az Arany Süni Vándordíj egy kisplasztika, melyet egy évig az elismerést első alkalommal elnyerő múzeum fog birtokolni, majd a 2024. évi Múzeumok Őszi Fesztiválján legtöbb like-ot szerző múzeumhoz kerül.

A vándordíj valamint a nyertes múzeumnál maradó emlékoklevél ünnepélyes átadására a 2023. november 6-7-én Debrecenben Hiteles variációk címmel megrendezésre kerülő 15. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián kerül sor, mely a Múzeumok Őszi Fesztiválja szakmai zárórendezvénye.

További információ:

Kajári Gabi
kajari.gabi@skanzen.hu
+36 30 6552534

www.mokk.skanzen.hu; www.oszifesztival.hu