belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Sétálójeggyel nyit a Skanzen!

A hagyományos március 15-i huszáros nap, majd az azt követő húsvéti szezonnyitás előtt MÁR MÁRCIUS 2-ÁN kinyitja kapuit a Skanzen.

Sétálójeggyel nyit a Skanzen!

A tavaszi előszezon 2024-ben március 2-i hétvégével indul a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. Az egységes árú sétálójeggyel érkező látogatókat 60 HEKTÁRON ELTERÜLŐ 8 BEBARANGOLHATÓ TÁJEGYSÉG ÉS ~7 KM-ES SÉTAÚT VÁRja. Múzeumunk a Pilis-hegység lábánál, a DUNA-IPOLY NEMZETI PARK TERÜLETÉN helyezkedik el. Külön kiemelt természeti érték a Sztaravoda forrás és patakvölgy környéke, ahol az őshonos flóra még háborítatlanul él a völgy vonalát követő galériaerdőben. Így a múzeum területén sétálva már kora tavasztól védett növényeket figyelhetünk meg. 

Vásárolja meg jegyét kényelmesen online

A családokat a múzeum több pontján TEMATIKUS PIHENŐK, SZABADTÉRI JÁTÉKOK, FELADVÁNYOK várják. A gyerekek egyik nagy kedvence a Sztaravoda-patak mentén, a Bakony, Balaton-felvidék szomszédságában található MESEKERT JÁTSZÓTÉR.

Érdemes felfedezni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Intézettel közösen kialakított tanösvényt is, ahol a MADÁRBARÁT KERT program keretében a madarak etetésével, gondozásával, a különböző odútípusokkal, sőt még süntanyával is megismerkedhetünk.

A séta közben megéhezőket a Skanzen Pékség pedig aranybarnára sült kiflivel, kakaós csigával, sajtos pogácsával és számos további friss pékáruval várja.

Sétálójeggyel nyit a Skanzen!

*Az előszezon hétvégéin a porták, enteriőrök, kiállítások nem lesznek látogathatók, a sétálójeggyel a Skanzen tájegységeit lehet megtekinteni. Illetve ebben az időszakban Erdély tájegységünk még zárva tart.