belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Március 8-ig még kitölthető a múzeumi dolgozók körébe bérelégedettségt vizsgáló felmérés

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület online felmérést végez a múzeumi dolgozók körében a bérelégedettségről

A gazdasági környezetnek a közgyűjteményi szféra egészét érintő változásait érzékelve, a tagság erőteljes jelzései nyomán az Egyesület választmánya úgy döntött, hogy kérdőíves felméréssel teszi konkréttá és objektívebbé a bérek és a bérkiegészítő juttatások változásának alakulását.

A felmérés az egyes múzeumi szakmák és a különböző generációk, intézménytípusok szerinti bérezést vizsgálja, de a kérdőív kitér a béren kívüli juttatásokra és a másodállást vállalókra is. Fontosnak gondoljuk, hogy az anyagi ösztönzők mellett megismerjük azokat az egyéb tényezőket is, ami alapján munkahelyváltásról döntenek vagy gondolkoznak a múzeumokban foglalkoztatottak.

Nemcsak a szakmai munkakörökben dolgozókra számítunk a kitöltésben, hanem éppen ilyen fontosak számunkra a munkaerőpiac más szegmenseibe könnyebb átjárást biztosító szakmák képviselői, a múzeumi informatikustól és üzemeltetési munkatárstól egészen az intézményvezetőig. Bízunk benne, hogy elég széles kört tudunk elérni ahhoz, hogy releváns következtetéseket lehessen levonni az adatokból.

A kérdőívet a Pulszky Fiat, a Társaság Ifjúsági Tagozata állította össze. Kitöltése anonim és megközelítőleg 10 percet vesz igénybe.

Kérjük, hogy a kérdőívet csak akkor töltse ki, ha jelenleg muzeális intézményben dolgozik (a kérdőívben muzeális intézmény alatt a mindenkori munkáltatót értjük, legyen az múzeum, önkormányzat, nonprofit kft. stb.).

kitöltésre 2024. március 8-ig van lehetőség.