belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A Cselekvő Közösségek projektről a Magyar Népfőiskolai Társaság közgyűlésén

Cselekvő közösségek - aktív közösségi szerepvállalás címmel tartott előadást Dr. Bereczki Ibolya, a  Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese 2024. március 23-án a Magyar Népfőiskolai Társaságnak a budapesti Kossuth Klubban megtartott közgyűlésén.

A bemutatott Cselekvő közösségek című projekt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központjának (MOKK) konzorciumi vezetésével valósult meg 2016 és 2019 között. A közgyűlésen szó esett az EFOP pályázat programjain túl a befejezése utáni eredményekről, valamint a projekt 3 éves fenntartási időszakának napjainkig tartó gyakorlatáról, így a Közösségek Hete kezdeményezés, valamint a Közösségi Múzeum elismerő cím továbbéltetéséről is.

Előadás a Cselekvő Közösségek projektről a Magyar Népfőiskolai Társaság közgyűlésén

A MOKK idén is májusban is megrendezi a Cselekvő közösségek projekt keretében elindított egyhetes országos programsorozatot, a Közösségek Hetét. Az ehhez kapcsolódó, programszervező közösségeknek és intézményeknek szóló nyílt felhívás itt érhető el. A regisztráció határideje: 2024. május 12. 

Idén is várjuk a Cselekvő közösségek projekt keretében kidolgozott és 2024-ben megújított Közösségi Múzeum elismerő címre a muzeális intézmények jelentkezését. Kapcsolódó felhívásunk hamarosan itt lesz elérhető. Nevezési határidő: 2024. május 8., szerda 23:59.

 

Előzetes: 2024. június 27-30. Mindszentkálla

Szakmai találkozó fejlesztő tréninggel a Népfőiskolai Mozgalom szervezőinek és önkénteseinek