belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Felhívás mintaprojekt megvalósításra

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum felhívást tesz közzé a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt keretében (korábban kiválasztott, de a megvalósításától visszalépett) mintaprojekt megvalósítására.

A mintaprojekt jelentkezési feltételei:

  1. Tématerület: A mintaprojekt témája és célcsoportjai: Hátrányos helyzetű, illetve sajátos nevelési igényű, általános iskolai és középiskolás csoportok korszerű, digitális technológiákat alkalmazó múzeumi fejlesztése.

  1. Indikátorok:

A bevonni kívánt tanulók száma: minimum 20 fő

Bevonni kívánt köznevelési intézmény: köznevelési intézmény/ek számánál nincs minimum elvárás

Bevonni kívánt felsőoktatási intézmény: tetszőleges

Mentorált múzeum: tetszőleges

  1. Kapcsolódás a kiemelt projekt kutatási, módszertani fejlesztési tématerületeihez:

A megvalósítandó mintaprojektek szorosan kapcsolódnak a projekt keretében megvalósuló kutatáshoz és módszertani fejlesztésekhez. A mintaprojekt ezek közül a „Múzeumpedagógia Magyarországon” kutatás keretében megvalósuló „Digitalizált gyűjtemények oktatási haszna” és a „Múzeumok felkészítése a társadalmilag hátrányos csoportok kompetencia fejlesztésére” című módszertani fejlesztésekhez kapcsolódik. A múzeumi digitalizálás téma célja elsősorban a pedagógia múzeumi támogatása.

  1. Célok, egyéb elvárások:

A mintaprojektek általános célja, olyan múzeumpedagógiai programok megvalósítása, amelyek újdonságot alkotnak az adott témában és más múzeumok számára is hasznosítható, jó gyakorlatként jelennek meg. Fontos szempont a múzeumok társadalmi szerepének erősítése, a korai iskolaelhagyás csökkentése, a felzárkóztatás és a tehetséggondozás segítése. A mintaprojektek további meghatározó eleme a pedagógus jelöltek, illetve a köznevelésre hatással bíró szakemberek érzékenyítése, a múzeumi tartalmak oktatásban való felhasználásának érdekében.

Minden mintaprojektet megvalósító intézmény mentorál egy, a témában kevésbé járatos, hozzá hasonló jellegű muzeális intézmény, valamint együttműködik köznevelési és felsőoktatási intézményekkel egyaránt.

Rendelkezésre álló keretösszeg:

A mintaprojekt megvalósítására fordítható keretösszeg:

nettó 3.000.000 Ft /bruttó 3.810.000 Ft, a mintaprojektgazda ÁFA státuszától függően.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum a felhívás nyertesével a projektfejlesztési szakaszt követően Megbízási és együttműködési megállapodást köt, a mintaprojektgazda, mint Szolgáltató a mintaprojekt megvalósításáról, szakmai programszervezésről szóló (rész)számlá(k) kiállításával számol el a Megrendelő, azaz a Szabadtéri Néprajzi Múzeum felé.

A mintaprojekt megvalósításának időtartama: 6 hónap a szerződéskötéstől számítva.

Jelentkezés határideje: 2018. február 1. az innen letölthető sablon kitöltése és visszaküldésével.

Jelentkezés és további információ:

Boros Tünde (tunde.boros.mokk@gmail.com)