belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Hűsítő nyári programok a Skanzenben

A Skanzen Bárány évében a nyári hétvégékre üdítő programokat kínál a család minden tagjának. Július 18. és augusztus 31. között meghosszabbított hétvégi nyitva tartással: péntek, szombat és vasárnap 9 órától 19 óráig várja látogatóit a múzeum.

Hűsítő nyári programok a Skanzenben


A nyári hűsítő hétvégéket július 19-én és 20-án máris egy kuriózummal kezdjük. A Bakony, Balaton-felvidék tájegység - medencének is beillő nagyságú - köveskáli közmosójában bemutatjuk a gyapjúmosás technikáját. A szakavatott kezek mellett bőségesen lesz munka a gyakorlóknak is, akik a hűs vízben a birka nem mindennapiságát is jobban megértik gyapján keresztül. Frissülésre lesz még lehetőség máshol is: a Mindszentkállai lakóházban természetes finom illatos testpermetet lehet készíteni, no persze használni is, az Erdőhorváti lakóházban bárki kaphat egy kis hideg nyalatot, a Bagladi bíróné házában friss gyümölcsszörppel vagy a Gyöngyösi polgárházban jeges gyógyteával olthatja szomját.

A nyári hétvégék a Bárány évében megannyi megújult programot is kínálnak. Bütykölőnkben természetes anyagokból játékokat, ajándékokat készítünk, textilműhelyben gyapjúval dolgozunk, fazekas műhelyünkben bárányt formázunk, de még a juhsajtkészítésbe is belekóstolhatunk, a sajtot pedig megkóstolhatjuk, sőt még a mesék világában is elmerülhetünk. A kirándulás közben érdemes útba venni a Kisalföld tájegységet is, ahol ügyes meglepetéssel várjuk látogatóinkat, Mádi pinceborozónkban pedig igazi fröccs-özönnel készülünk, itt ugyanis a már jól ismert „Sprizterek” mellett elfeledett fröccsöket is kínálunk, például a maflást, a lámpást, a Krúdy-fröccsöt.

A nyárra akad még egy pár kiemelt hétvégi program is a Skanzenben. Augusztus 16-án és 17-én Birka a kondérban rendezvényen a kulináris élvezeteknek hódolók biztosan találnak kedvükre valót. Augusztus 20-án pedig az első magyar gyermekújság szerkesztőjéről, Pósa Lajosról emlékezünk meg. Ez a nap igazi családi program lesz, ahol minden a gyerekkort idézi meg, kinek a több mint 100 évvel ezelőtt írt Pósa bácsi meséi által, kinek 10-20-30 évvel ezelőtt olvasott gyermekújságok által


Szerezze be a Skanzenben nyári élményét! A részletes program itt érhető el.

A nyári programok tervezésében pedig jó tudni, szentendrei lakosként a Skanzenbe 50%-os kedvezménnyel váltható belépőjegy a lakcímkártya felmutatásával.