belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Kiállítás-éltetők Kecskeméten: Ki, hogyan és miről beszél a látogatóknak?

Tapasztalatcserére épülő információs napot tartottak május 5-én a kecskeméti Cifrapalota munkatársai pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek. A Tiszántúlról és a Duna-Tisza közéről is érkezett vendégek, jobbára gyakorló tanítók és tanárok, egyfajta időutazásban vehettek részt Az ősembertől a honfoglaló magyarokig.

Kiállítás-éltetők Kecskeméten: Ki, hogyan és miről beszél a látogatóknak?A több mint harmincfőnyi alkotó közönséget Dr. Tombáczné Dr. Végh Katalin, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgató-helyettese köszöntötte. Ezt követően az Árpád népe – Gyula népe honfoglalás-kori kiállítást és annak múzeumpedagógiai programját és a különböző, kapcsolódó segédkiadványokat mutatta be Pató Mária, a szolnoki Damjanich János Múzeum közművelődési szakembere.

A délután második részében Varga András szegedi antropológus, a kiállítás ötletgazdája és rendezője vezette körbe a résztvevőket az Egyszer volt … az ősember című kiállításban. Az információs nap végén a kecskeméti rendezésű kiállításban rejlő múzeumpedagógiai lehetőségekről tartott rövid bemutatót a Cifrapalota múzeumpedagógusa és kommunikációs munkatársa: Merinu Éva és Bencsik Orsolya.

A program az Új Széchenyi Terv által támogatott „MÚZEUMOK MINDENKINEK” PROGRAM - MÚZEUMOK OKTATÁSI - KÉPZÉSI SZEREPÉNEK ERŐSÍTÉSE -Központi módszertani fejlesztés” című projekt fenntartási időszakában valósul meg.