belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Meg van az idei Big Draw témája: Nagy Rajzolás Gőzerővel!

Április 4-én hozta nyilvánosságra a világ legnagyobb szabású rajzfesztiválját, a Big Draw-t szervező londoni székhelyű szervezet a Facebook profilján, hogy 2016-ban gőzerővel igazi "STEAM powered" Big Draw Festivallá növi ki magát a 2000 óta nemzetközivé szélesedett és évről évre egyre nagyobb érdeklődéssel megrendezett, esemény.

Meg van az idei Big Draw témája: Nagy Rajzolás Gőzerővel!

A Tudomány, Technológia, Művészet és Matematika kezdőbetűiből összeálló mozaikszóval - STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Maths) - arra kívánják irányítani a figyelmünket, hogy a tudományos tervezőmunka és a felfedezések, találmányok szinte mindig rajzolásból, vázlatokból kristályosodnak ki.

Hiszen a rajzolás egy olyan univerzális nyelv, mellyel újraformálhatjuk világunkat.

A téma kapcsán a főszervezők arra hívják a programszervezőket, hogy a kreatív innovációk, felfedezések, digitális technológiák és a művészet témákhoz kapcsolódva álmodják meg idei rajzos rendezvényeiket, melyek október folyamán valósulnak meg.

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának évről évre egyik kedvelt tematikája a Nagy Rajzolás, ezért a fesztivált a korábbi években koordináló MOKK idén is arra ösztönzi a hazai múzeumokat, hogy kapcsolódjanak a Big Draw aktuális témájához, és vessék bele magukat gőzerővel az ötletelésbe.

És mindjárt itt egy remek lehetőség a kreativitás kiélésére: az angol szervezet logótervezésre írt ki pénzdíjas pályázatot.

A fesztivál idei témájához legjobban passzoló logót keresik. A győztes kreációjában nem csak közel 400.000 ember gyönyörködhet majd honlapokon, posztereken, flyreken és matricákon, de 250 angol fonttal is honorálják az alkotást.

További részletekért érdemes ellátogatni a Big Draw hivatalos honlapjára.