belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Metamorfózis-Ember és természet kapcsolata az Által-ér völgyében

A múzeum új állandó kiállításának fő vezérfonala az ember és a természet kapcsolatának bemutatására épül. Új koncepcióként a történeti ökológiát választottuk.


Foglalkozásaink legfőbb célja a környezettudatos szemlélet kialakítása is új, mert a múlt megismerésén kívül a jelenre és jövőre vonatkozóan is utat mutat.


A hozzá kapcsolódó foglalkoztató füzet hiteles, mert újra hasznosított papírból készült, lapjai gyűjthetőek.
Mind az öt érzékszervet működtetjük. Csoportbontásban foglalkozunk, a gyerekek kézműves foglalkozáson is részt vesznek, amin természetes anyagokat használnak és Öko játékokkal játszanak megerősítve a program zöld üzenetét.

A foglalkozások módszerei korszerűek, a kooperatív technikák során az együtt működés szükségszerű. Az iskolai tananyaghoz csatolható, illeszkedik a zöld iskolák, erdei iskolák programjaihoz.
Az egész országban érdekeltek lehetnek az iskolások, hiszen a program a jégkorszaktól kezdődően napjainkig vezet, tehát az emberiség egész történetét felöleli.


A foglalkozások címei: Úton vagyok; Jégkorszaki szaki; Szelim tárulj!; Élek-e, halok-e, férjhez megyek-e?; Minden út Rómába vezet; Árpád, Előd, Ond, Kond; Bujdosik az árva madár; A malomnak nincsen köve; Érik a szőlő; Fekete gyémánt; Tatabánya régen és ma.


A múzeumpedagógiai foglalkozásokhoz kapcsolódó egyéb programok: jeles napok, nyári tábor.

Metamorfózis-Ember és természet kapcsolata az Által-ér völgyében