belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A MOKK Hajdú-Bihar megyei koordinátora vezeti az Év Múzeumát

Gratuálunk Kállai Irénnek, a MOKK Hajdú -Bihar megyei múzeumi koordinátorának és az általa Berettyóújfalun vezetett Bihari Múzeum és Sinka István Városi Könyvtár munkatársainak az Év Múzeuma 2014 cím elnyeréséhez.

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által másfél évtizede minden esztendőben meghirdetett pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére múlt szombaton, a 20. Múzeumok Majálisán került sor.

A Bihari Múzeum harmadik alkalommal pályázott a díjra, melyet a múzeumban őrzött tudás széleskörű megosztásáért, az oktatásban, nevelésben játszott szerepéért vehetett át a múzeum vezetője, Kállai Irén.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum szintén az Év Múzeuma 2014 díjban részesült. A budapesti múzeum igazgatója, Kiss Imre az új helyszínen történő magas színvonalú kialakításáért, folyamatos fejlesztéséért és az új állandó kiállítások kiemelkedő nívójú megvalósításáért vehette át a díjat.

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület különdíját a Sziklakórház Atombunker Múzeum kapta.

Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége és az ICOM Magyar Nemzeti Bizottság különdíját pedig a szentesi a Koszta József Múzeum érdemelte ki.

Elismerő oklevélben a Jász Múzeum, a Sóstói Falumúzeum és a a Vasvári Pál Múzeum részesültek - utóbbi kettőt a MOKK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei múzeumi koordinátorai, dr. Szabó Sarolta és Baloghné Szűcs Zsuzsanna vezetik. Nekik is gratulálunk az elért eredményhez.

A pályázat bíráló bizottságát ebben az évben is a Pulszky Társaság és a társkiíró szervezetek (az ICOM /Múzeumok Nemzetközi Tanácsa/ Magyar Nemzeti Bizottsága, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztálya, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma) képviselői alkották. A tagok: Bereczki Ibolya, Császtvay Tünde, Cservenyák László, Csorba Csilla, Deme Péter, Hatházi Gábor, Matskási István, Népessy Noémi, Róka Enikő, Zomborka Márta.