belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Ösztöndíjprogram Kárpát-medencei fiatal magyar múzeumi szakembereknek

Az Országgyűlés elnöke immáron negyedik alkalommal hirdeti meg a „Múzeum Határok Nélkül” – Kárpát-medencei fiatal magyar múzeumi szakemberek együttműködése című ösztöndíjprogramot, melynek segítségével fiatal muzeológusok nyerhetnek betekintést az Országgyűlési Múzeum munkájába.

A program célja a Kárpát-medencei fiatal magyar múzeumi szakemberek közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének, szakmai együttműködésének elősegítése, támogatása. 

Az ösztöndíj keretében 2019. szeptember 28. és október 26. között nyolc határon túli és két magyarországi szakember tölthet el egy hónapot az Országgyűlési Múzeumban.

A résztvevőknek az Országgyűlési Múzeumban eltöltött egy hónap során lehetőségük nyílik a múzeum újraalapításának, állományának, szolgáltatásainak, működésének, digitális és tárgyi gyűjteményezési koncepciójának megismerésére; gyakorlati munkavégzésre, saját szakmai tevékenységük bemutatására; kapcsolatépítésre; közös szakmai együttműködési projektek kidolgozására, illetve azokban való részvételre.

A nyertes pályázók részére utazási és szállásköltséget biztosítunk, valamint az ösztöndíj időszaka alatt díjazásban (bruttó 250 000 Ft) részesülnek.

A pályázat benyújtási határideje: 2019. augusztus 15.

A programra az alábbi országokból lehet pályázni: Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna.

A programra felsőfokú végzettséggel és dokumentálható múzeumban végzett szakmai tapasztalattal rendelkező muzeológusok vagy középfokú végzettséggel és több éves múzeumszakmai tapasztalattal rendelkező múzeumi szakemberek pályázhatnak, akiknek életkora nem haladja meg a 40 évet. 

A pályázati felhívás teljes szövege itt érhető el.

 

forrás:

https://nemzetfotere.ogyk.hu/blog/posts/muzeum-hatarok-nelkuel-jelentkezesi-hatarido-2019-augusztus-15_