belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Újra lehet jelentkezni a European Museum of the Year Award-ra!

Újra lehet jelentkezni a European Museum of the Year Award-ra!Újra lehet jelentkezni a European Museum of the Year Award-ra!

A European Museum Forum kiírásában megjelent a felhívás a European Museum of the Year Award 2019 versenyre. A független, non-profit szervezet legfőbb célja a múzeumi gyakorlatban megjelenő innovációs megoldások terjesztése, a tapasztalatok cseréje Európa-szerte, olyan fejlesztések megismerése, amelyeknek jelentős hatása van a nemzeti és nemzetközi múzeumi szférára is.

Bármilyen múzeumi intézmény jelentkezhet, amely új, vagyis az elmúlt három évben nyílt; vagy jelentős felújításon, fejlesztésen ment keresztül a jelentkezést megelőző három éven belül. Időszaki, félig állandó kiállításokkal is lehet pályázni, viszont lényeges kikötés, hogy a jelentkező múzeum vagy jelölt kiállítás a bírák látogatásának idején (2018 nyár, kora ősz) kész, illetve nyitva legyen és 2019. június végéig megtekinthető legyen. A jelentkezés időpontjában több mint 3 éve nyitva tartó múzeumok, kiállítások nem pályázhatnak.

A pályázatok benyújtásának határideje 2018. április 2.

Az elbírálás és a jelentkezés részleteiről tájékozódhat a hivatalos kiírásban, pályázni a jelentkezési lap kitöltésével, a pályázati anyag összeállításával lehet. Amennyiben bármilyen kérdése felmerül a versennyel kapcsolatban, keresse Nagyné Batári Zsuzsannát, a European Museum Forum magyarországi kapcsolattartóját a batari.zsuzsanna@sznm.hu email címen.

További információk: http://europeanforum.museum/becoming-candidate/