belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Híradásunk a pályázat nyerteseiről itt olvasható.

Iskolánk szenzációs öröksége (2018. évi alkotópályázat)

 Iskolánk szenzációs öröksége (2018. évi alkotópályázat)

Pályázati felhívás általános iskolai osztályoknak

 

Pályázati felhívás

Nyerjétek meg jövő tavaszi osztálykirándulásotok különleges programhelyszínét még idén ősszel!

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) ISKOLÁNK SZENZÁCIÓS ÖRÖKSÉGE címmel alkotópályázatot ír ki két korcsoportban (alsó és felső tagozat) általános iskolai osztályok számára a 2018. október 1. és november 11. között megvalósuló Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódóan.

Ha az általános iskola alsó tagozatába jártok, készítsetek rajzolt illusztrációt, amennyiben az általános iskola felső tagozatába jártok, készítsetek rövid (maximum 2 perces) videót iskolátok kulturális örökségéről, arról, hogy milyen szokások, tradíciók, ünnepek vannak jelen az intézményben. Mutassátok be az iskolátok épületét, vagy az iskola névadóját, vagy egy híres embert, aki az iskolába járt, vagy az iskolátok gyűjteményét.

Korcsoportonként a 3 legtöbb lájkot elért alkotást beküldő osztály a Szabadtéri Néprajzi Múzeum által felajánlott nyereményekben részesül.  A 2 fődíj: a két nyertes osztály számára múzeumpedagógiai foglalkozást biztosítunk a szentendrei Skanzenben, az osztályok utazását a Pegazus Busz jóvoltából különbusszal segítjük. Korcsoportonként a 2. és 3. helyezést elérő osztályok a Szabadtéri Néprajzi Múzeum által felajánlott nyereményekben részesülnek.

A pályamunkákat a MOKK Budapesten, a Mezőgazdasági Múzeumban 2018. november 5-6-án megrendezésre kerülő X. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián is bemutatja, és a konferenciaközönség szavazatai alapján a konferencia különdíjában részesül két osztály.

Az elkészült pályamunkák beküldési határideje: 2018.október 20. (e-mail ill. postai bélyegző)

 

Játékszabályzat

A Múzeumok Őszi Fesztiválját koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) alkotópályázatot ír ki a 2018. október 1. és november 11. között futó programsorozathoz kapcsolódóan. Az ISKOLÁNK SZENZÁCIÓS ÖRÖKSÉGE című alkotópályázat (továbbiakban: pályázat) 2018. szeptember 27. és november 5. között kerül megszervezésre. A pályázat kiírását, megszervezését, a részvétel feltételeit, a nyertesek személyének megállapítását és közlését, valamint a pályázattal kapcsolatos valamennyi adatkezelési és adatvédelmi kérdést a jelen játékszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) szabályoz, az alábbi feltételek szerint.

I. A pályázatban részt vevő személyek

A pályázaton részt vehet valamennyi Magyarországon működő köznevelési intézményekben – a 2018-2019-es tanévre alakult – osztály, amely a Szabályzat V. részében meghatározott feltételeket teljesíti. A Szabályzat szóhasználatban az osztály kifejezés a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 4. § 23. pontjában meghatározottak szerinti tartalommal bír. A pályázat során a pályázó osztályt az osztályfőnök képviseli.

Két korcsoportban hirdetjük meg a pályázatot:

1. korcsoport: 1-4. osztály              

2. korcsoport: 5-8. osztály

II. A pályázat témája, a pályaművek formátuma

A pályázat témája az 1. korcsoport számára:

Készítsetek rajzolt illusztrációt az iskolátok kulturális örökségéről, arról, hogy milyen szokások, tradíciók, ünnepek vannak jelen az intézményben. Mutassátok be az iskolátok épületét, vagy az iskola névadóját, vagy egy híres embert, aki az iskolába járt, vagy az iskolátok gyűjteményét.

A rajzokat A/4 vagy A/3 méretben kérjük elkészíteni, szabadon választott technikával. A rajzot kérjük beszkennelni vagy lefotózni, és jpg vagy png formátumban (min. 300 dpi felbontásban) megküldeni a felhívás III.3 pontja szerint postai és elektronikus úton. A file elnevezését az alábbiak szerint kérjük: oktatási intézmény neve_osztály neve_MÖF2018.

A pályázat témája a 2. korcsoport számára:

Készítsetek videót iskolátok kulturális örökségéről, arról, hogy milyen szokások, tradíciók, ünnepek vannak jelen az intézményben. Mutassátok be az iskolátok épületét, vagy az iskola névadóját, vagy egy híres embert, aki az iskolába járt, vagy az iskolátok gyűjteményét.

A maximum 2 perces (nem interlacelt)[1] videót kérjük a YouTube-ra feltölteni, a feltöltésnél szerepeljen Múzeumok Őszi fesztiválja 2018 és a videót készítő osztály és iskolájának neve. A videófelvétel YouTube linkjét kérjük e-mailben elküldeni a felhívás III.3 pontja szerint.

Kérjük, nagyon figyeljetek arra, hogy személyi adatok ne jelenjenek meg a bemutatott anyagokon, mert az a játékból való kizárást vonja maga után! A videofilmekhez használt hanganyagok esetében a szerzői jogi előírásokra kérjük fokozottan odafigyelni!

Egy osztály maximum három alkotással (rajz illetve videó) pályázhat. Lehetőleg a pályázó osztály minél több tagja vegyen részt a mű (vagy művek) elkészítésében.

A beérkezett és előzsűrizett pályamunkákat a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018 Facebook oldalon tesszük közzé, majd az itt leadott lájkok alapján bíráljuk el a győztest.

A beérkezett pályamunkákat a Mezőgazdasági Múzeumban is bemutatjuk a X. Országos Múzeumpedagógia Konferencián 2018. november 5-6-án.

III. A pályázat menete

1. A pályázatra jelentkező 1. korcsoportba tartozó osztály tagjai maximum három rajzot készítenek a II. pontban megjelölt témában és formában.

A pályázatra jelentkező 2. korcsoportba tartozó osztály tagjai maximum három videót készítenek a II. pontban megjelölt témában és formában.

2. A pályamunka mellett kérjük az adatlapot kitöltve elektronikusan beküldeni (word és PDF formátumban) ill. az adatlapot az 1. korcsoportnál postai úton is kérjük megküldeni a rajzzal együtt.

Az adatlap ITT tölthető le.

3. Az elkészült pályázati anyagokat 2018. október 20. péntekig kérjük e-mailben beküldeni a következő címre: iskolank.szenzacios.oroksege@gmail.com

A rajzokat és a kitöltött, aláírt adatlapot kérjük postai úton is elküldeni 2018. október 20–ig (postai bélyegző dátuma) a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) részére az alábbi címre: 2001 Szentendre, Pf. 63. A borítékra kérjük ráírni: Iskolánk szenzációs öröksége MÖF 2018 alkotópályázat. A postán esetlegesen elkallódó levelekért felelősséget vállalni nem tudunk.

A videófelvétel YouTube linkjét és az adatlapot kérjük e-mailben elküldeni a következő címre: iskolank.szenzacios.oroksege@gmail.com

4. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket előzsűrizze, és a kiírásban szereplő tartalomtól eltérő alkotásokat, illetve a kifogásolható, vagy jogsértő szóhasználatú és tartalmú pályaműveket a pályázatból kizárja. A beérkezett pályaműveket a Szervező előválogatja, majd 2018. október 24. szerda éjfélig feltölti és elektronikusan közzéteszi a Facebook oldalán – https://www.facebook.com/2018muzeumokoszifesztivalja/ – korcsoportonként egy-egy albumba rendezve #oszifesztival megjelöléssel.

5. A pályázati anyagokra lájkolással lehet szavazni 2018. november 5. hétfő éjfélig

6. Korcsoportonként a 3 legtöbb lájkot elért alkotás nyereményben részesül a IV. pontban szereplő részletek szerint.  

7. A beérkezett pályaműveket kiállítjuk, illetve bemutatjuk a 2018. november 5-6-án megrendezésre kerülő X. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián is, melyet Budapesten, a Mezőgazdasági Múzeumban rendezünk meg. A kiállított illetve bemutatott művekre a konferencia közönsége is leadhatja szavazatait. A két korcsoport munkáira leadott közönségszavazatok alapján nyilvánosan hirdetjük ki a különdíj nyerteseit 2018.  november 6-án a konferencia ünnepélyes zárásakor és a beérkezett lájkok alapján is itt hirdetünk eredményt mindkét korcsoportban.

Az Facebook felületen illetve a közönségszavazáson elért eredményeket 2018. november 9-én pénteken a Facebookon és a www.oszifesztival.hu honlapon is közzétesszük. A nyertes osztályok osztályfőnökeit legkésőbb 2018. november 9-ig -ig értesítjük a pályázat során megadott e-mail címen és/vagy telefonszámon.

8. A pályázatra beérkezett pályaműveket a Szervező a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat kommunikációjához, illetve későbbi kampányaihoz szabadon felhasználhatja – függetlenül attól, hogy díjazásban részesült-e az alkotás.

IV. Díjazás

Mindkét korcsoportban 3-3 díjazottat választunk ki a Facebook oldalra feltöltött pályázatokra a megadott határidőig beérkezett lájkok száma alapján.

Az első helyezett mindkét korcsoportban múzeumlátogatást és múzeumpedagógiai foglalkozást nyer a Szentendrén található Szabadtéri Néprajzi Múzeumba, az osztályok utazását a Pegazus Busz jóvoltából, külön busszal segítjük.

Az első helyezést elért osztályok a múzeumpedagógiai foglalkozást 2019. június 15-ig előzetes időpontegyeztetés után vehetik igénybe. A nyeremény másra át nem ruházható, pénzösszegre be nem váltható.

Korcsoportonként a 2. és 3. helyezést elérő osztályok a Szabadtéri Néprajzi Múzeum által felajánlott nyereményekben részesülnek.

Különdíj

A szervező különdíjban részesíti mindkét korcsoportból azt a két osztályt, melynek pályamunkájára a legtöbb szavazat érkezik a X. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián.

V. Pályázati feltételek

A pályázaton kizárólag azok a Magyarországon működő köznevelési intézményekben alakult osztályok vehetnek részt, amelyek az előírt módon pályáznak. A Szervező jogosult ellenőrizni a pályázat nyertesét. A játékba egy osztály csak egyszer jelentkezhet. Amennyiben többszöri jelentkezés, vagy nem valós személyek kerülnek megállapításra, akkor a felhasználó törlésre kerül, nyereményét is elveszítve. Ilyen esetekben pótnyertes(ek) kerül(nek) megállapításra a játékszabályzat egyéb pontjainak megfelelően.

A pályázatra történő jelentkezéssel valamennyi pályázó osztály és annak valamennyi tagja hozzájárulását adja ahhoz, hogy helyezés esetén az osztály valamennyi tagját és osztályfőnökét név szerint megjelenítésre kerüljön a Szervező honlapjain és Facebook oldalán.

VI. Egyéb szabályok

Amennyiben egy osztály több alkotással is pályázik,  akkor csak a legtöbb lájkot elérő pályamunkájával jogosult versenyezni a nyereményért. A közönségdíjat a lájkok száma alapján 1-3. helyezést elért osztály is elnyerheti, amennyiben a legtöbb szavazatot kapja a konferencia közönségétől.

A Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben valamely pályázó részéről bármilyen (számítógépes) manipulációt, tömegesen generált e-mail címek, Facebook profilok létrehozását, illetve a játék szellemével bármilyen módon összeférhetetlen vagy azt sértő magatartást tapasztal, vagy ennek megalapozott gyanúja felmerül, úgy a pályázót azonnali hatállyal kizárja a játékból.

A Szervező kizárja a felelősségét a Facebook oldal rajta kívülálló okokból történő meghibásodásáért, amely időtartam alatt a Facebook oldal nem vagy korlátozottan használható, ugyanakkor haladéktalanul megtesz minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a hiba okát mielőbb feltárja, megszüntesse.

A pályázat semmilyen módon nem szponzorált a Facebook által, illetve semmilyen tekintetben nem kapcsolódik a Facebookhoz. Az adatszolgáltatás nem a Facebook részére, hanem a Szervező részére történik.

VII. Felelősség kizárás

A játékban felmerülő, vagy adatfeltüntetésből származó hiányosságért (névelírás, téves adatközlés stb.) a Szervező nem vállal felelősséget. A Játékosok az általuk tévesen szolgáltatott adatokból adódó valamennyi következményt maguk viselik. Az adatok helytállóságát a játékra történő jelentkezés során, vagy azt követően a Szervezőnek módjában áll ellenőrizni.

 

 

VIII. Pótnyertesek megállapítása

Amennyiben a Szabályzat szerint valamely pályázó helyett pótnyertest kell megállapítani, a pótnyertes megállapítása a Szabályzat e szakasza szerint történik. A pótnyertes pályázót akként kell megállapítani, hogy a valamely okból kizárt vagy kiesett pályázót a IV. pont szerinti rendezett listából ki kell húzni, majd a díjazott pályázókat az ekként módosított sorrend alapján kell a IV. pont szerint megállapítani. A három legtöbb lájkkal rendelkező pályázatot benyújtó pályázókat kell díjazottnak tekinteni illetve a két korcsoportban a konferencián legtöbb szavazatot szerző két pályaművet elkészítő osztályt.

IX. Adatkezelési szabályok

A pályázat elsődleges célja a díjnyertes pályamunkákat elkészítő osztályok nyereményben részesítése. A pályázat során a Szervező által gyűjtött személyes adatok kezelésének célja a nyertes pályázó osztályok megállapítása, a nyertesség tényének, valamint a nyertes pályaművet benyújtó osztály tagjainak és osztályfőnökének a nyertesség tényével együttesen történő közzététele névvel és arccal, akár a Szervező weboldalán, akár facebook oldalán, a nyertes pályázó osztályok köznevelési intézményének székhelyével együtt.

A részvétel elengedhetetlen előfeltétele a jelen Szabályzat alapos elolvasása. A Szervező minden esetben úgy tekinti, hogy a játék résztvevői a szabályzatot a regisztráció előtt elolvasták. A résztvevők pályázati anyaguk megküldésével elfogadják a jelen Szabályzatot, és hozzájárulásukat adják a Szabályzatban meghatározott, a pályázók által önkéntesen megadott személyes adatokkal végzett, a fentiekben kifejtett célokból történő adatkezeléshez. Az adatszolgáltatás önkéntes, az adatkezelés jogalapja az érintettek előzetes tájékozott hozzájárulása. A Szervező által kezelt személyes adatok: az osztályfőnök vezetékneve, keresztneve, e-mail címe, telefonszáma, illetve opcionálisan a pályázó osztály tagjainak neve és arcképmása.

Az adatkezelés céljai a pályázat lebonyolítása (nyertesek megállapítása, értesítése, reklamációk kezelése, nyeremények átadása, nyertesek adatainak nyilvánosságra hozatala), valamint az e fejezetben megállapított promóciós tevékenység. A Szervező adatfeldolgozóként a következő személyt használja: Vörös Mónika Múzeumok Őszi Fesztiválja programkoordinátor. A Szervező a Játékosok által megadott személyes adatokat az e pontban megnevezett vállalkozáson és személyen kívüli harmadik személyek részére nem továbbítja, nem teszi hozzáférhetővé.

Az adatkezelés időtartama a pályázat kezdete (2018. szeptember 27.) és a nyeremény felhasználhatóságának vége (2019. június 15.) közötti időszakra vonatkozik. Az érintettek jogorvoslati jogait a 2011. évi CXII. törvény és a AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) tartalmazza. Az érintettek az iskolank.szenzacios oroksege@gmail.com e-mail címre küldött, a személyes azonosításukra alkalmas adataikat is tartalmazó levélben bármikor korlátozás nélkül, ingyenesen és indoklás nélkül visszavonhatják az adatkezeléshez adott hozzájárulásukat. Ebben az esetben személyes adatait a Szervező azonnali hatállyal törli. Amennyiben azonban a személyes adatok kezeléséhez történő hozzájárulásra a díjazottak megállapítását vagy/és a nyeremény átadását/felhasználását megelőzően kerül sor, az érintett pályázó helyett a Szabályzat rendelkezései szerint pótnyertes(eke)t kell megállapítani.

 

X. Szerzői jog

A pályázaton a pályaművek benyújtásával a pályázó osztály valamennyi – a pályamű elkészítésében részt vevő – tagja kifejezett, feltétlen és visszavonhatatlan engedélyt ad a Szervező részére, hogy a pályázaton benyújtott pályaművet – azok díjazásától függetlenül – a Szervező bármiféle területi vagy időbeli korlátozás nélkül felhasználja. A felhasználási engedély valamennyi ismert felhasználási módra a lehető legteljesebb mértékben kiterjed. A pályázók megőrzik a pályamunkához fűződő szerzői jogaikat.

A pályázatra a pályamű benyújtásával az osztályfőnök kijelenti és szavatol azért, hogy a pályamű elkészítésében részt vevő valamennyi tanulótól rendelkezik az előző bekezdésben említett felhasználási engedélyhez szükséges nyilatkozatokkal, ekként kifejezetten szavatol azért, hogy a Szervező jogszerzése semmilyen tekintetben nincs akadályozva vagy korlátozva. A pályaművek felhasználásával kapcsolatos valamennyi, a Szervezővel szemben támasztott igényért a pályaművet benyújtó osztályfőnök teljes egészében helytállási kötelezettséggel tartozik.

A pályázatot kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására, a pályázó nevének feltűntetésével.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában sokszorosítsa, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot ad azzal a feltétellel, hogy a kiíró, a pályázó nevét minden megjelenés esetén feltűnteti.

További információ: www.oszifesztival.huwww.mokk.skanzen.huiskolank.szenzacios.oroksege@gmail.com

A pályázati felhívás megjelenik a MOKK honlapján, hírlevelében, a fesztivál szórólapjain. A változtatás jogát a MOKK fenntartja.

Melléklet: ISKOLÁNK SZENZÁCIÓS ÖRÖKSÉGE MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2018 Alkotópályázat adatlap


[1] Főként televízió képénél használatos, a sávszélesség optimális kihasználhatósága érdekében hozták létre. Egyetlen képkocka páros-páratlan pixelsorok felhasználásával két képkockára oszlik, ami vetítéskor felváltva jelenik meg, viszont a felhasználó a videót a stroboszkóp hatásnak köszönhetően teljes/osztatlan képként érzékeli. Számítógépes képkészítésnél ez nem használatos, mivel a kép mozgásnál néhol sávosan elmosódott lesz.