belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Betűméret:

Módszertani témáink

Előzetes

A MOKK a 2006-ban történt alapítása óta számos területen végzett kutatásokat, módszertani fejlesztéseket, indított képzéseket, összegyűjtött  jó gyakorlatokat, szervezett rendezvényeket, készített módszertani kiadványokat. Ezen a gyűjtőoldalon témakörök szerint mutatjuk be az adott témához kapcsolódva mindazokat a szakmai anyagokat, amelyek szakmai támogatást nyújthatnak a múzeumoknak az adott témakörben tervezett programjaik megvalósításához.

tovább
 → 


Digitális múzeum

Szeretnék  motiválni  a digitális múzeumi tartalmak témájában való minél szélesebbkörű tájékozódást és a hatékony otthoni önképzést.  A koronavírus miatt zárva tartó muzeális intézmények munkatársait online elérhető szakmai tartalmakkal segítjük, és Tudástárunk Digitális múzeum című rovatában rendszeresen informálunk a témához kapcsolódva.

tovább
 → 


Inklúzió - esélyteremtés

MOKK 2009-ben indította el első programját, amely a múzeumok felkészítését támogatta a szociális, fizikai vagy szellemi hátránnyal élő látogatók fogadására és kompetenciáinak fejlesztésére. Az azóta eltelt időszakban elkészült módszertani útmutatókat, hazai és külföldi jógyakorlatokat, adaptálható mintaprogramokat és képzéseket szedtük csokorba. 

tovább
 → 


Szolgáltató múzeum

MOKK kezdettől fontosnak érzi annak támogatását, hogy a muzeális intézmények elsajátítsák a szolgáltatói szemléletet, és a látogatók elégedettségét növelő szolgáltatásokat, fejlesztéseket, partnerségeket alakítsanak ki.

tovább
 → 


Múzeumi ismeretátadás

tovább
 → 


Kulturális közösségfejlesztés

Közösségek Hete, Közösségi Múzeum elismerés, közösségfejlesztés közgyűjteményekben, közművelődési intézményekben. Ezeket a témákat és még sok kapcsolódó fogalmat, jó gyakorlatot körüljárunk írásainkban.

tovább
 →